LesprogrammaVoor elke leeftijd zijn er lessen. Zo kan iedereen in Arnhem een circusles volgen! Hieronder vind je meer informatie over de inhoud van de lessen. Wil je weten wanneer onderstaande lessen gegeven worden? Kijk dan bij lesrooster.

KoprolFabriek3 t/m 6 jaar90 minuten
ZweefrolFabriek6 t/m 9 jaar90 minuten
FlikFlakFabriek9 t/m 12 jaar90 minuten
SaltoFabriek12+90 minuten
Multicircus18+90 minuten
CircusClassesverdieping disciplines75 minuten
Fabricavoorstellingsgroep 11+90 minuten
Aerial18+60 minuten

De Fabrieken
De groepen met de naam ‘Fabriek’ zijn multicircus lessen, gericht op een bepaalde leeftijd. In de Fabrieklessen besteden we aandacht aan een zo breed mogelijke ontwikkeling, zoals grondacrobatiek, jongleren, balans en luchtacrobatiek. Voor de allerkleinsten zal in de KoprolFabriek de techniek spelenderwijs worden aangeleerd. In de ZweefrolFabriek zal er veel ruimte zijn voor samenwerking en plezier. Bij de FlikFlakFabriek wordt het aanbod vraaggerichter maar is er nog veel ruimte voor het groepsproces. Voor de oudste artiesten in de Saltofabriek zijn de lessen vraaggericht en ligt de focus op de individuele ontwikkeling.

Circus als kunstvorm
Circus gaat niet alleen over de fysieke ontwikkeling, circus is een kunstvorm. We besteden veel aandacht aan de wijze waarop er gepresenteerd wordt. Niet enkel het trucje maar ook expressie, publieksbewustzijn en theatraliteit vind je terug in de lessen.
Aan het einde van het cursusjaar presenteren alle leerlingen zich tijdens een festival aan het publiek.

Wat kun je doen in de lessen van Fabriek Fysiek?

  • Grondacrobatiek: vloer, handstanden, partneracrobatiek, banquine
  • Luchtacrobatiek: chinese pole, trapeze, tissu, aerial hoop, touw
  • Balans: koord, eenwielfietsen, bal, ton, stelten
  • Jongleren: ballen, doekjes, ringen, kegels, diabolo, flowerstick


KoprolFabriek
Spelenderwijs maken de jonge artiesten kennis met verschillende circustechnieken. Er is een goede balans tussen spelen en leren. Ze leren zich te presenteren en op een veilige wijze hun grenzen op te zoeken.
Binnen de koprolfabriek zijn er twee verschillende lessen: KoprolFabriek Ouder/Kind en KoprolFabriek Kleuters. De KoprolFabriek Ouder/Kind is de ouder samen met peuter of kleuter. De KoprolFabriek Kleuters is een les waarbij kleuters zonder de ouders op onderzoek gaan. De laatste tien minuten van iedere les zijn de ouders welkom om de geleerde trucs van de kinderen te komen bewonderen.

ZweefrolFabriek
In de ZweefrolFabriek maak je kennis met nog veel meer verschillende circusdisciplines. Dit doe je door het spelen van circusspellen en veel samen te werken. Je verbreed je palet door meer te zien van wat circus is. Dat kan iedereen op zijn eigen niveau verkennen in een veilige omgeving.

FlikFlakFabriek
De FlikFlakFabriek is een groep waarbij je alle technieken gaat verdiepen. Je leert alle technieken goed te beheersen. Je werkt samen met je groepsgenoten aan mooie groepsacts voor op het festival aan het einde van het jaar. Daarnaast heb je ruimte om zelfstandig te oefenen aan zelfgekozen technieken.

SaltoFabriek
De SaltoFabriek herbergt alle assistent docenten en de spelers uit onze voorstellingen in het kader van ons talentontwikkelingsprogramma. Maar bovenal is de SaltoFabriek een hechte groep jongen die elkaar vindt in een eigenzinnige vorm van sport- en kunstbeoefening. Circusartiesten werken graag samen, hebben een gezonde dosis lef en zijn sociale dieren. Deze groep is een broedplaats voor kunstvakopleidingen of toekomstig circusdocenten.

Multicircus
De volwassenencursus gaat over fysiek bezig zijn met veel plezier. Door uitdagingen aan te gaan en samen te werken train je je lijf, je doorzettingsvermogen en je lachspieren.
Het is geen les voor professionals maar vooral voor ieder die op zijn eigen niveau op een laagdrempelige wijze wil sporten. Voor iedereen die beter leert door samen iets te doen dan alleen en af en toe een duwtje in de rug nodig heeft. Alle verschillende circusdisciplines komen in deze lessen aan bod.

CircusClasses
Wil je heel goed worden in een specifieke techniek of wil je een nieuwe techniek leren? Voor de CircusClasses worden professionele artiesten uitgenodigd om les te komen geven.
Wekelijks zijn er CircusClasses maar soms ook als tweedaagse in een weekend.
Sommige CircusClasses worden gekoppeld aan een voorstellingsbezoek, gegeven door de artiesten uit de voorstelling. Je hoeft geen (andere) lessen te volgen bij Fabriek Fysiek om een CircusClass te volgen.
Wij horen graag waar de behoefte ligt voor een CircusClass. Heb je een specifieke wens neem contact met ons op!

Fabrica
Fabrica is de voorstellingsgroep van Fabriek Fysiek. In de voorstellingsgroep werk je onder begeleiding van een regisseur en een circusartiest een jaar lang aan een nieuwe voorstelling. Het jaar erop zal je de voorstelling op verschillende evenementen spelen. Houdt er dus rekening mee dat je een fantastische tijd gaat meemaken maar dat je je ook voor langere tijd aan verbindt! Voor Fabrica doe je auditie waarbij je een act laat zien. Je hebt ook een motivatiegesprek met de artistieke leiding.
Alleen in het jaar dat er wordt gerepeteerd hoef je contributie te betalen. Je kunt alleen deelnemen als je nog een andere les volgt bij Fabriek Fysiek.

acrobatiek