Lesaanbod

Voor elke leeftijd zijn er lessen. Zo kan iedereen in Arnhem en Nijmegen circusles volgen! Hieronder vind je meer informatie over de inhoud van de lessen. Wil je weten wanneer onderstaande lessen gegeven worden? Kijk dan bij het lesrooster.

Circus als kunstvorm
Circus gaat niet alleen over de fysieke ontwikkeling, circus is een kunstvorm. We besteden veel aandacht aan de wijze waarop er gepresenteerd wordt. Niet enkel het trucje maar ook expressie, publieksbewustzijn en theatraliteit vind je terug in de lessen.
Aan het einde van het cursusjaar presenteren alle leerlingen zich aan het publiek.

Wat kun je doen in de lessen van Fabriek Fysiek?
– Grondacrobatiek: vloer, handstanden, partneracrobatiek, banquine
– Luchtacrobatiek: chinese pole, trapeze, tissu, aerial hoop, touw
– Balans: koord, eenwielfietsen, bal, ton, stelten
– Jongleren: ballen, doekjes, ringen, kegels, diabolo, flowerstick

KoprolFabriek
Spelenderwijs maken de jonge artiesten kennis met verschillende circustechnieken. Er is een goede balans tussen spelen en leren. Ze leren zich te presenteren en op een veilige wijze hun grenzen op te zoeken.
Binnen de koprolfabriek zijn er twee verschillende lessen: KoprolFabriek Ouder/Kind en KoprolFabriek Kleuters. De KoprolFabriek Ouder/Kind is de ouder samen met peuter of kleuter. De KoprolFabriek Kleuters is een les waarbij kleuters zonder de ouders op onderzoek gaan. De laatste tien minuten van iedere les zijn de ouders welkom om de geleerde trucs van de kinderen te komen bewonderen.

ZweefrolFabriek
In de ZweefrolFabriek maak je kennis met nog veel meer verschillende circusdisciplines. Dit doe je door het spelen van circusspellen en veel samen te werken. Je verbreed je palet door meer te zien van wat circus is. Dat kan iedereen op zijn eigen niveau verkennen in een veilige omgeving.

FlikFlakFabriek
De FlikFlakFabriek is een groep waarbij je alle technieken gaat verdiepen. Je leert alle technieken goed te beheersen. Je werkt samen met je groepsgenoten aan mooie groepsacts voor op het festival aan het einde van het jaar. Daarnaast heb je ruimte om zelfstandig te oefenen aan zelfgekozen technieken.

SaltoFabriek
De SaltoFabriek herbergt alle assistent docenten en de spelers uit onze voorstellingen in het kader van ons talentontwikkelingsprogramma. Maar bovenal is de SaltoFabriek een hechte groep jongen die elkaar vindt in een eigenzinnige vorm van sport- en kunstbeoefening. Circusartiesten werken graag samen, hebben een gezonde dosis lef en zijn sociale dieren. Deze groep is een broedplaats voor kunstvakopleidingen of toekomstig circusdocenten.

Multicircus
De volwassenencursus gaat over fysiek bezig zijn met veel plezier. Door uitdagingen aan te gaan en samen te werken train je je lijf, je doorzettingsvermogen en je lachspieren.
Het is geen les voor professionals maar vooral voor ieder die op zijn eigen niveau op een laagdrempelige wijze wil sporten. Voor iedereen die beter leert door samen iets te doen dan alleen en af en toe een duwtje in de rug nodig heeft. Alle verschillende circusdisciplines komen in deze lessen aan bod.

Aerial
In de aerialles kun je luchtacrobatiek leren, zoals hoop en silk. We bieden je deze les op verschillende niveaus aan, zodat iedereen mee kan doen! Deze vorm van beweging is geschikt voor deelnemers op een beginners- en gevorderd niveau, aangezien we het lichaam geleidelijk beginnen te belasten om blessures te voorkomen en het nodige uithoudingsvermogen op te bouwen. Je hoeft geen circus-, acrobatiek- of gymnastiekachtergrond te hebben. We helpen je de basis onder de knie te krijgen en laten je ervaren hoe leuk aerial kan zijn. Aerial is leuk om te doen, maar ook een goede lichamelijke oefening voor je hele lichaam.

Binnenkort

Het aanbod van Fabriek Fysiek veranderd continue. Binnenkort komen er ook de volgende lessen.
Stretching (flexibility training)
In this class we will improve your flexibility at your own level. Everyone can join this class. Flexibility can help you to feel less stiff in your body, and improves your skills in other lessons where flexibility is fundamental. In this class we offer you a lot of static stretch moves as well as active way of stretching. We guide you trough the movements and make sure you perform with the right technique.

Fit to Fly (conditioning training)
This is an extra class to improve your skills in aerials and work on your overall condition. We use some aerial conditioning moves in the air, as well as conditioning on the floor. This class is suitable for all levels and a fun way to improve your physical condition.

Ouder-kind acrobatiek

Open Training