Primair- en Voortgezet Onderwijs

We hebben veel ervaring met het opzetten van educatieve projecten in zowel basis- als voortgezet onderwijs en met BSO’s. Het liefste ontwikkelen we langdurige trajecten op maat die passen bij de organisatie maar je kunt natuurlijk ook een eenmalige kennismakingsworkshop boeken! Fabriek Fysiek onderscheid zich door het maken van modern circus. Door basis van circus in combinatie met andere kunst- en sportdisciplines krijg je een moderne vorm die verassend en veelzijdig is. De meeste leerlingen zijn zich weinig bewust van hun persoonlijke bewegingsidentiteit en wij geloven erin dat dit zich positief kan ontwikkelen door Circus. Lef, samenwerken, vertrouwen op jezelf en elkaar en jezelf tonen zijn een aantal belangrijke pijlers die natuurlijk worden gestimuleerd door het doen van circus.

Circus kan worden onderverdeeld in veel verschillende disciplines. Elke discipline kan worden aangepast aan het niveau van de groep. Je kunt er voor kiezen om je op een van de ‘hoofddisciplines’ te richten of juist de breedte van het aanbod te gebruiken. De hoofddisciplines worden hieronder verder uitgelegd. Hier vind je voorbeelden van hoe een clinic of circusdag kan worden vormgegeven.

We denken graag met je mee om een op maat gemaakt programma te presenteren. Wil je meer informatie? Stuur een mail info@fabriekfysiek.nl


Circusdisciplines die wij aanbieden:

Acrobatiek: Acrobatiek doe je met je eigen lichaam als instrument. Soms met behulp van materialen. Je traint je balans, behendigheid en coördinatie. Je kunt denken aan dynamische acrobatiek (koprol of salto), partneracrobatiek, piramides, trampoline, hoop diving of touwtjespringen.

Evenwicht: Veel circusonderdelen hebben als doel te balanceren en je evenwicht te bewaren. Door het trainen van je evenwicht ben je in staat het zwaartepunt van je lichaam te controleren en hiermee je core-spieren te trainen. Ook bescherm je jezelf tegen blessures en bevorder je je prestaties voor vele sporten. Je kunt dit trainen door het doen van slackline, koordlopen, ballopen, steltlopen, rola cola en eenwielfietsen.

Jongleren: Jongleren zijn vaardigheden waarmee objecten gegooid en opgevangen of in de lucht gehouden worden. Je kent natuurlijk het jongleren wat in een bepaald patroon het opgooien en opvangen van voorwerpen zoals ballen en kegels is, maar in onze workshops gebruiken wij het in de breedste zin van het woord. De technieken die wij gebruiken zijn: contactjongleren, devilstick, diabolo, bordjes draaien, hoelahoepen en natuurlijk het jongleren met doekjes, ballen, ringen en kegels.

Free Sports: Vrije sporten zonder competitie worden ook Free Sports genoemd. Wij combineren sporten met circus die vormen van acrobatiek in zich dragen. Denk aan freerunningtricking of capoeira.

Performance: Circus is een podiumkunst en komt het best tot zijn recht (ook sociaal-maatschappelijk gezien) in een presentatie. Wij gebruiken theater en dans om jezelf het beste te laten zien op het podium.